• Call Us Now

    0181-484525

Medical taping

Sinds geruime tijd wint medical taping aan bekendheid. Iedereen kent wel de meestal felgekleurde tape die u op tv bij sportevenementen onder de sportkleding uit ziet komen. Maar wat is de werking van deze tape en wat kan het voor uw klachten betekenen?

Traditionele witte tape heeft een stabiliserende werking op gewrichten, maar medical taping is daarnaast in staat de spierfunctie, de bloed- en lymfe-circulatie te stimuleren en ondersteunen.

Werking medical taping

De tape is elastisch en de werking hiervan op uw huid beïnvloedt diverse onderhuidse structuren.
De huid wordt door de tape lokaal gelift en hierdoor wordt de druk onderhuids op het blessuregebied verminderd. Dit heeft een direct effect op de bloedsomloop en ook op de lymfestroom.
Een belangrijk effect hiervan is het afnemen van de druk op uw pijnreceptoren en daarmee de afname en mogelijk zelfs het verdwijnen van uw pijn. En dit alles terwijl uw bewegingsvrijheid behouden blijft
Tapetechnieken kunnen met elkaar gecombineerd worden, wat in de dagelijkse praktijk betekent dat een probleem op meerdere niveaus tegelijk kan worden behandeld.

Voor wie is medical taping?

Samenvattend kan de medical tape ingezet worden door de fysiotherapeut met als doel de volgende effecten:
– hypotone spieren stimuleren
– hypertone spieren inhiberen
– spieren tegen overbelasting beschermen
– gewrichten beschermen
– pijn dempen
– ontstekingen reduceren
– lymfoedeem verminderen
– hematomen verminderen
– de range of motion beïnvloeden
– de proprio-sensoriek verbeteren
– de lichaamshouding corrigeren
– de fascia corrigeren
– hooikoortsklachten verminderen

Praktische informatie:

De tape is in meerdere kleuren beschikbaar. U kunt zelf kiezen welke kleur het beste bij u past.

Het is raadzaam om de tape op  de “kale huid” aan te brengen.
Zorg er tevens voor dat de huid schoon, droog en vetvrij is.

Soms ontstaat er een kortdurende jeuk (10 tot 20 minuten) door de werking van de lijmlaag. Dit kan geen kwaad. Houdt deze jeuk echter langer aan dan 30 minuten, verwijder dan de tape. De tape blijft langere tijd zitten.

De tape is watervast en kan dag en nacht blijven zitten. Dus u wordt niet belemmerd in uw activiteiten, zoals sporten, douchen en zwemmen. Het verwijderen van de tape is het meest gemakkelijk en pijnvrij onder de douche of met (baby) olie.

Vergoeding/kosten medical taping

Medical taping is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Zie voor vragen omtrent de vergoeding van uw behandeling bij Fysio Voorne onze website of raadpleeg uw zorgverzekering.

Mocht de fysiotherapeut het in overleg met u bevorderlijk achten dat medical taping toegepast wordt, zal hiervoor een kleine extra vergoeding gevraagd worden voor de materiaalkosten van de tape. Meer informatie kunt u hierover krijgen bij uw fysiotherapeut.

Wilt u een afspraak inplannen of heeft u vragen? Belt u ons gerust. U kunt ook op onze site terecht als u een afspraak wilt maken.

Vragen over onze behandelingen?

Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel ons dan op 0181-484525 of stuur een mail.

×

Welkom bij Fysio Voorne!

Chat met ons via Whatsapp of stuur een email naar  info@fysiovoorne.nl

× Kunnen we je helpen?