Zwangerfit® Cursus

Zwanger?
Wat leuk! Gefeliciteerd! Ben je nu op zoek naar een cursus met theorie over de zwangerschap en de bevalling, maar blijf je ook graag actief d.m.v. sporten en wil je je lichaam goed voorbereiden op de bevalling?
Dan past ZwangerFit® perfect bij jou!

Meedoen aan ZwangerFit®
Sporten tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust en op de bloeddruk. Daarnaast zorgt sporten tijdens de zwangerschap voor sterkere spieren, en een betere darmfunctie. Er is aangetoond dat vrouwen die het ZwangerFit® programma
Voor wie?
Iedere vrouw kan meedoen vanaf de zestiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling met de ZwangerFit® pre partum cursus. Het is mogelijk om in te stromen en te stoppen wanneer u dit wenst. Iedereen oefent en sport op zijn eigen niveau en de oefenstof zal op u persoonlijk aangepast worden.

Waarom ZwangerFit®?
-Voel je fit tijdens je zwangerschap en houd je conditie en spierkracht op niveau.
– Actieve training van 60 minuten met aandacht voor arm-, been-, rug-, buik- en bekkenbodemspieren ter voorkoming of vermindering van eventuele klachten.
– Gevarieerde lessen op muziek waarbij gebruik gemaakt zal worden van aerobic, fitnessapparatuur en / of oefenmaterialen, zoals dumbells, elastische banden en oefenballen.
– Theorie over: houding en bewegen, ademhalingstechnieken, perstechnieken, bekken en bekkenbodem, de kraamperiode en borstvoeding.
– Bevordert het herstel en terugkeer na de bevalling.
– Persoonlijke begeleiding door een fysiotherapeute met de specialisatie ZwangerFit®

Door wie wordt ZwangerFit® gegeven?
Cynthia van Zwieten IMG_1186

cynthia@fysiovoorne.nl
Algemeen fysiotherapeute, ZwangerFit® docente, Zwangerschapsbegeleiding, Zwangerschapsmassage

Na het behalen van mijn HAVO diploma, ben ik de studie Fysiotherapie gaan volgen aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken. In 1999 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut.
Na het behalen van mijn diploma wilde ik graag in een eerstelijns praktijk werken, vanwege het één op één begeleiden van cliënten, en de diversiteit aan cliënten met uiteenlopende hulpvragen.
Na diverse na- en bijscholingen ben ik mij gaan specialiseren in het begeleiden van cliënten tijdens de zwangerschap. Dit houdt in dat ik specifieke kennis heb opgedaan in het onderzoeken en behandelen van klachten tijdens en na de zwangerschap
Als aanvulling daarop heb ik bijscholing gedaan op het gebied van de bekkenbodemtherapie. Hierbij worden onder andere de bekkenbodemspieren getraind, wat zeer belangrijk is bij de behandeling van incontinentieklachten en verzakkingen.

Sinds 2010 ben ik gecertificeerd NVFB – ZwangerFit® docente en verzorg ik de ZwangerFit cursus.

Een redelijk aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de cursuskosten voor een groot deel en wij adviseren u om dit bij uw verzekeraar na te vragen.

Contact
Telefonisch : 0900-3974686
E-mail : cynthia@fysiovoorne.nl
Website: www.fysiovoorne.nl

Wilt u een afspraak inplannen? of heeft u vragen? Bel ons of klik op de button en vul het formulier in.

Maak een afspraak >

Bel ons

0900-3974686(Lokaal tarief)

Twitter

WhatsApp chat